AMANDELTAART MET MONCHOUTOPPING

Ik maakte van de week deze heerlijke amandeltaart en ik heb heel erg van genoten. Ik wilde weer eens wat lekkers maken en ik had alles behalve de monchou in huis, dus ik wist al snel dat ik iets met amandelen wilde gaan maken. Ik combineerde de amandelen met een soort cheesecake en de combinatie is echt heel erg lekker. De amandeltaart was zo op en hij viel zeker in de smaak!

Ingrediënten

  • 125 gram bloem
  • 75 gram amandelen (geschaafd)
  • 250 gram Monchou
  • 250 gram suiker
  • 75 gram boter
  • 2 grote eieren / 3 kleine

Bereiding

Natuurlijk heb je ingevet bakblik nodig en ik gebruik voor het invetten de Bakspray van Dr. Oetker. Topspul en heel erg makkelijk in gebruik. Ik heb deze cake/taart gemaakt in mijn bakblik waar ik normaal gesproken boterkoek in maak (22 cm). Ik denk dat een bakblik van 24 cm ook nog wel lukt.

Zet de oven aan op 200 graden. Rooster 30 gram amandelen even kort in een pan. Doe de bloem, de boter (die ik eerst even kort heb gesmolten), 150 gram suiker in een beslag kom en klop alles even door elkaar. Voeg één voor één de eieren toe aan het mengsel. Roer de amandelen (30 gram) even door het beslag en schep het beslag in het ingevette bakblik.

Doe het bakblik voor zo’n 20 minuten in de oven. Klop de Monchou even luchtig op en voeg 100 gram suiker toe aan het mengsel. Ik laat de cake als die klaar is even goed afkoelen en als het afgekoeld is kan de monchou er op als topping. Ik heb de topping er gewoon slordig opgesmeerd en vervolgens de rest van de amandelen even geroosterd om er oven heen te strooien.