Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die jou verzekerd tegen je aansprakelijkheid. Maar wat is aansprakelijkheid precies? Je bent aansprakelijk als je schade hebt veroorzaakt bij iets of iemand. Een persoon kan jou aansprakelijk stellen hiervoor en dan ben je dus ‘schuldig’. Als dit bewezen kan worden, of als jij instemt moet je voor de schade betalen. In dat geval kunt u een aansprakelijkheidsverzekering inschakelen.

Stel: Je bent bij een goede vriend thuis en stoot hier een lamp om. De lamp gaat stuk en jouw vriend stelt je aansprakelijk voor de schade. Vervolgens vraag je de verzekering om deze schade te dekken.

Hoeveel kost een aansprakelijkheidsverzekering?

De aansprakelijkheidsverzekering kost niet veel geld. Voor de meeste mensen geldt dat je slechts enkele euro’s in de maand kwijt bent aan de verzekering. Voor deze euro’s in de maand kan je grote bedragen laten dekken. Het is dus een zeer voordelige verzekering in vergelijking met de mogelijke hoge kosten bij schades.

Is het verplicht?

De aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht in Nederland. Het is echter wel heel handig om deze verzekering te hebben. Het is voordelig zoals hierboven is genoemd. Bovendien is het ondanks dat de verzekering niet verplicht is wel een veel afgesloten verzekering in Nederland. Vooral voor huishoudens met kinderen is het een handige verzekering.

Vergelijken

Er zijn vele aanbieders voor deze verzekering. Het is begrijpelijk als je niet helemaal weet welke je moet kiezen. Door de verzekeringen met elkaar te vergelijken kunt u een gemakkelijk overzicht krijgen, waardoor het maken van de keuze ook makkelijker wordt. Kijk eens opĀ aansprakelijkheidsverzekeringvergelijken.nl.