En hoe zit dat met het minderen van suikers?

En hoe zit dat met het minderen van suikers? Ik heb er al eens eerder wat overgeschreven, maar ik vind het maar lastig. Heel erg lastig. Ik wil niet al teveel suikers eten omdat ik mij onwijs sloom ga voelen van het eten van teveel suikers. Ik kan best wat suikers binnen krijgen, maar als ik teveel zoet eet krijg ik daar eindelijk toch last van. Ik word er ontzettend moe van en mijn lichaam reageert toch heel erg snel op teveel suikers. Ik heb mijzelf wel eens laten testen op suikerziekte omdat ik wel eens echt naar ben geworden van teveel suikers, maar mijn bloedsuikerspiegel was zowel nuchter als later op de dag prima in orde. Ondanks dat ik er wel eens last van krijg, ben ik alsnog veel te zwak om alles te laten staan. Het nadeel is dat ik alles lekker vind.

Lastig om ’t ritme te veranderen

Ik vind het vooral lastig als ik niet thuis eet, want thuis gaat het allemaal prima. Op mijn werk heb ik heel veel moeite om gezond te blijven eten omdat ik omringd word met chocolade, chips en lekker warm eten. Ik eet op mijn werk met de ‘pot mee’ en vaak eten wij brood met broodbeleg of iets van warm eten. Ik eet dan gewoon met de kids mee op m’n werk en vind het maar lastig om het allemaal maar af te staan. Ik werk natuurlijk ook de hele dag en ik vind het moeilijk om m’n ritme daarin te veranderen.

Ik heb wel eens geprobeerd om een alternatief te gaan eten, maar dan kom ik snel uit bij fruit, waar ook heel veel fruitsuikers inzitten en waar m’n lichaam ook snel op reageert.  Ik vind het lastig om makkelijke alternatieven te bedenken om te eten, want al snel ga ik voor de makkelijke weg en eet ik het eten op wat voor m’n neus staat. Ik ga wel op zoek naar andere alternatieven om op een makkelijke en snelle manier toch beter te gaan eten en tegelijkertijd minder suikers binnenkrijg. Ik hoef niet suikervrij te leven, maar ik zou wel op een betere manier voedzaam eten binnen willen krijgen. Ik ben iemand die heel erg druk is, veel te doen heb en op een blaadje sla kan ik niet leven de hele dag.

Ik ben in ieder geval al flink in de weer gegaan met gezondere baksels met minder toevoeging van suikers. Ik ga mij de komende tijd eens verdiepen in beter, gezond en voedzaam eten. Nou moet ik nog al het slechte eten kunnen weerstaan en dat blijf ik lastig vinden.