Je creditcard, een groot voordeel

Creditcards zijn een handig hulpmiddel op je zomervakantie, je skivakantie of welke vakantie dan ook. In het buitenland wordt vaak om je creditcard gevraagd als je een hotel wilt reserveren of een huurauto boekt. Maar ook in restaurants is je creditcard een veelgebruikte betaalvorm. De kaart wordt in veel landen erkend.

Steeds meer mensen gebruiken de kaart ook thuis, vooral voor het online winkelen. Want wat is er gemakkelijker dan het betalen met je creditcard voor aankopen over de hele wereld? Denk je eens in hoe je je betalingen voor je online video account, je muziek account of je bestellingen in China anders zou moeten betalen. En al die nieuwe technologieën bieden toch wel héle leuke mogelijkheden, als je je creditcard kunt gebruiken.

Bij veel banken en winkels kan je goedkoop een creditcard bestellen. Je vult wat formulieren in en voilà, je kaart wordt je binnen een paar dagen toegezonden. Wat een gemak! Ik ken dan ook niemand in mijn omgeving die hier geen gebruik van maakt. Vaak maakt een creditcard onderdeel uit van een standaardpakket van een bank of bijvoorbeeld je wegenwacht service.

Een voordeel kan ook zijn dat de rekening pas over een paar weken komt. Want zeg nou zelf, als je je vliegticket, autohuur en al die hotelovernachtingen en etentjes in één keer op tafel zou moeten leggen, dan mag er flink wat op je rekening staan. Dan is het maar wat gemakkelijk als je creditcard je kan helpen het over twee maanden uit te spreiden.

Bij sommige aanbieders is het zelfs mogelijk om de rekening gespreid te betalen. Zelf ben ik daar niet zo’n voorstander van, want je stelt de uitgaven dan alleen maar uit. Maar voor grote onverwachte kosten kan het wel een uitkomst bieden. Stel: je wasmachine en droger gaan in één maand kapot en je spaargeld had je net uitgegeven aan die prachtige vakantie. Dan zit je meteen na terugkomst toch mooi in de stress. Het duurt dan even om een financiële buffer op te bouwen en dan kan zo’n afbetalingsregeling uitkomst bieden. Bedenk wel dat er dan flink wat kosten aan rente in rekening gebracht zullen worden. Maar zeg nou zelf, hoe vaak komen deze situaties nou voor?

Het gemak is het grootste voordeel van de creditcard. Je voert wat cijfertjes in, klikt op verzenden en hop, het bedrag wordt zo van je account afgeschreven. En de maandelijkse rekening kan je vaak als automatisch betalen aan zetten. Easy.

In Amerika wordt de creditcard al tientallen jaren gebruikt. Het is heel normaal om allerlei soorten uitgaven met je kaart te betalen. Zelfs de dagelijkse boodschappen worden bij de kassa afgerekend met de creditcard. Eigenlijk is het daar hetzelfde als pinnen.

In het buitenland heb je vaak een pincode bij je kaart nodig, in tegenstelling tot het online bankieren, waar deze code vaak (nog) niet nodig is. Vergeet dus niet om die op tijd voor je zonnige vakantie aan te vragen!

Meer weten over creditcards kan bij https://creditchecker.nl/creditcard/