Met een kat in huis doe je gezellig alles samen

Het is weer eens tijd voor een kattenartikel, vaak vallen de kattenartikelen heel erg goed in de smaak. Zoals de 10 redenen waarom katten geweldig zijn, maar ook vele andere artikelen waar alleen maar een fotootje van Senna voorbij komt, zoals in de wekelijkse diary. Ik ben dol op mijn kat en ik geniet iedere dag van haar. Onze kat kan alleen niet goed alleen in een kamer zijn, want ze wilt het liefst alles mee maken. Als je een kat in huis hebt dan ben je nog maar zelden alleen. Je kat gaat het liefst altijd en overal met je mee. Alleen naar de wc gaan, douchen of even snel iets van boven pakken? Grote kans dat je bijna over je kat struikelt als je alleen al de trap op gaat. Hoe lekker ze ook ligt te liggen, ze springt snel overeind want ze is heel erg bang dat ze iets mist. Soms wil ik even snel iets opruimen en dat gaat allemaal een stuk makkelijker als je kat niet overal met je meegaat en overal op gaat zitten en liggen.

Op het douchematje wachten

Senna wacht graag op het douchematje, want ze weet als ik ga douchen en ik klaar ben dat ik mij aankleed en als eerste Senna eten geef. Senna houdt totaal niet van water, maar het gaat haar erom dat ze mij in de gaten kan houden en ik niet in ineens allemaal andere dingen ga doen in plaats van Senna haar etensbak vullen. Als ik te vroeg ga douchen, bijvoorbeeld om 6 uur als ik vroege dienst heb op mijn werk dan blijft  Senna wel lekker liggen. 6 uur is haar echt te vroeg om op te staan.

Foto’s maken? Senna staat regelmatig in de weg..

Op mijn vrije dag maak ik vaak foto’s van alle producten waar ik in die week iets mee wil gaan doen of van items in huis. Dan wordt er echt niet geslapen door Senna, want ze moet alles even besnuffelen wat er staat. Producten komen en zitten vaak ook nog in dozen. In deze dozen zitten ook meestal nog verpakkingsmateriaal wat heel erg leuk is om het net opgeruimde van baasje weer te vervuilen.

Ze vindt de bovenverdieping en de zolder echt heel erg interessant en ze loopt ons graag achterna

Wij hebben echt een kat die niks wil missen. Je hebt van die kinderen die altijd overal als de kippen bij zijn, maar ik heb zo’n kat. Wij hebben een vliering met een trap die je moet uittrekken en zodra ze het luik hoort opengaan komt ze al aangerend. Er valt niet zoveel te beleven op de bovenverdieping en de zolder, maar ze vindt het heel erg interessant. Zo kan je dus nooit even alleen het bed opmaken, de was doen en even rommelen.

Je kan nooit alleen even vroeg naar bed..

Soms ga ik wat eerder naar bed naar Tim en ik vind het soms heerlijk om languit even te liggen. Het is alsof ze naar mij loert om te kijken of ik op mijn rug draai, want zodra ik op mijn rug draai dan ligt er een kat op m’n buik. Dat betekent dus dat ik de halve nacht niet meer om kan draaien.. Regelmatig zet ik haar weer van mijn buik af en dan komt ze gewoon prrrrrrrr terug gewandeld en ploft weer neer met haar lijfje.

Bij ieder ritselend geluidje kopt er een kat tegen je been aan omdat ze denkt dat er iets te halen valt..

Zodra ik een paar stappen richting de keuken zet en ik iets wil pakken wat dus 9 van de 10 x niet eetbaar is voor Senna staat er een kat naast je, kopt je been helemaal plat en miauwt voor een peer die je aan het snijden bent. Ik heb regelmatig al iets op de grond gelegd omdat ik dacht dat ze het zou lustten omdat ze overdreven aan het slijmen was. Ieder geluidje hoort ze!

Deuren moeten altijd open, ja ook die van de wc..

De deuren moeten bij ons thuis altijd open. De badkamer deur, maar ook de wc deur. Senna krabt gelukkig niet aan de deuren, maar hengelt wel met haar pootje aan de zijkant en de lol is er gewoon alweer af als ik één keer in de wc rond heb gelopen. Het is gewoon een deur die niet dicht mag zijn.

Pakketjes uitpakken kan echt niet alleen

Senna reageert bijna nog sneller als ze auto’s voor de deur hoort stoppen. Grapje, maar ze heeft wel echt neus voor de pakketjesman. Zodra die namelijk wat aflevert is ze opeens helemaal gewekt en zit meteen naast het binnengekomen pakketje. Pakketjes kunnen niet alleen worden uitgepakt, want er is iemand bijna nog nieuwsgieriger dan ik.

De ‘schootmomenten’ zijn vaak verkeerd gekozen.

Katten hebben een eigen wil en als jij wilt dat ze op schoot komen, dan komen ze soms niet. Als ik het druk heb, of ik moet gewoon eten maken dan zie ik Senna al naar mijn kijken met zo’n eigenwijs hoofdje dat ze op schoot wilt. Ze kiest de momenten heel erg vaak verkeerd uit en dan zet ik dus een beledigende kat opzij. Ze wurmde ze zich laatst tussen mijn laptop en mijn schoot in. Ik wilde onder The Voice even nog wat aftypen, maar poes vond dat ze er wel tussen kon. Resultaat was dat ik dus niks kon doen..

En vervolgens wilt ze nergens alleen zijn, maar soms heeft ze een moment dat ze gewoon boven op de kast gaat liggen slapen, terwijl je normaal nooit een stap kan zetten zonder dat er een kat met je meegaat. Herkenbaar voor alle kattenbaasjes?